Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Maak het verschil met innovatieve oplossingen

Science, Business and Innovation

Nieuwe technologieën en conceptuele toepassingen

Als student SBI ben je geïnteresseerd in nieuwe technologieën, conceptuele toepassingen en het introduceren van nieuwe producten op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een medische app voor het monitoren van bloedsuikerwaardes, gewoon thuis, in plaats van bij de huisarts of in het ziekenhuis. Of marktkansen van een nieuwe coating voor vliegtuigen of windmolens onderzoeken en werken aan duurzame energievraagstukken binnen vervoer, logistiek en gebouwen. 

Je bedenkt oplossingen voor het bedrijfsleven, ondersteunt startups en staat altijd in de startblokken als het gaat over het beter inrichten van processen zodat ze efficiënter, effectiever en duurzamer worden. Je wilt actie ondernemen door oplossingsgericht denken en wetenschappelijk onderbouwen te combineren. Binnen de opleiding ga je dit leren aan de hand van complexe thema’s zoals gezondheid en duurzaamheid. Je richt je op de vraag: hoe kunnen technologische ontwikkelingen bijdragen aan veranderingen?

Je houdt van bètavakken en bent nieuwsgierig naar hoe je nieuwe producten en ideeën kunt beoordelen op basis van financiële en bedrijfseconomische haalbaarheid. Jouw visie, onderzoek en oplossingen doen ertoe. De VU is de enige universiteit in Nederland die deze bachelor aanbiedt. De opleiding heeft in 2013 als eerste opleiding in Nederland het prestigieuze Bijzonder Kwaliteitskenmerk Ondernemen van accreditatieautoriteit NVAO ontvangen. Ben je klaar voor de start? 

De startdatum van deze opleiding is 1 september.

Studie in cijfers

Het eerste jaar

Het eerste jaar geeft je een brede en algemene basis met vakken als duurzame energie, fysica, biochemie en practicum natuurkunde. Je verbreedt je kennis op diverse terreinen. Alle vakken zijn verplicht en je hebt geen keuzevakken. De algemene basis gebruik je voor het ontwikkelen van een geneesmiddel en om advies te geven aan een energiebedrijf.

Het tweede jaar

In het tweede jaar volgt een verdieping van kennis, inzicht en vaardigheden binnen de opleiding met vakken als onderzoek, ontwerp en methodologie, statistiek, klinische diagnostiek en imaging, thermodynamica en finance. Je specialistische kennis gebruik je voor het verkennen van medisch-technologische markt toepassingen en het schrijven van een bedrijfsplan voor een duurzame technologie.

Vakken

Het complete vakkenoverzicht van dit jaar vind je in de Studiegids

Het derde jaar

In het derde jaar start je met een minor naar keuze. Hierbij kun je ook kiezen voor studeren in het buitenland. De minor wordt in het tweede semester gevolgd door een onderzoeksstage bij een bedrijf: het bachelorproject. Het komt vaak voor dat studenten langer bij dat bedrijf blijven werken of er later weer terug komen.

Vakken

Het complete vakkenoverzicht van dit jaar vind je in de Studiegids

Verander je toekomst met de studie Science, Business and Innovation

Na de bacheloropleiding kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Als afgestudeerd SBI'er kun je aan de slag als ondernemer, consultant, business developer, beleidsadviseur, data scientist, sustainable impact consultant, corporate trainee, business analyst, energy consultant, manager of sales, product manager en quality compliance manager bij de farmaceutische en biotechnologische industrie, energie-, gezondheidssector of de overheid.

Ontdek je toekomstperspectief