Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Leer hoe het recht in de praktijk werkt

Afgestudeerd als jurist, en dan? 

Na de bachelor Rechtsgeleerdheid studeren bijna alle studenten door, maar je kunt ook direct aan de slag in de meest uiteenlopende functies, bijvoorbeeld als beleidsmedewerker bij de overheid of als juridisch adviseur bij een onderneming. 

Tijdens je studie heb je geleerd om juridische kwesties te doorgronden. Je hebt de regels geleerd en kunt deze toepassen op iedere concrete zaak. Bovendien heb je van dichtbij gezien hoe die regels mens en maatschappij beïnvloeden en ben je in staat hierover kritisch na te denken. Daarnaast kun je je standpunt schriftelijk en mondeling verdedigen.  

Thomas Spijkerboer, docent Rechtsgeleerdheid aan de VU

Thomas Spijkerboer, docent Rechtsgeleerdheid aan de VU

"Migratierecht is lekker ingewikkeld, want je hebt te maken met internationaal, Europees en Nederlands strafrecht."

Sinds 2000 is Thomas Spijkerboer verbonden aan de VU. Zijn focus ligt op Migratierecht en als docent staat hij voor de klas in de master’s track ‘International Migration and Refugee Law’. De Migratierecht onderzoeksgroep die hij opzette, is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste onderzoeksgroepen wereldwijd.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je je specialiseren op een vakgebied? Denk aan privaatrecht, persoonlijk familierecht, arbeidsrecht of migratierecht? Dan is een logische volgende stap om na je bachelor de master Rechtsgeleerdheid te volgen. Met een master op zak kun je kiezen voor klassieke beroepen zoals advocaat, officier van justitie of rechter. Je kunt je dan op de Zuidas bezighouden met grote deals. Of je neemt beslissingen over kinderen als familierechter. Met jouw kennis van het recht kun je ook aan de slag bij de politie, een politieke partij of een bank.

Je gaat werken

Met een bachelor Rechtsgeleerdheid kun jij bijdragen aan passende oplossingen voor juridische problemen. Je kunt maatschappelijke problemen doorgronden met jouw kritische blik en weet de impact van regels op de maatschappij. Je kunt aan de slag als beleidsmedewerker bij een ministerie, jurist in de publieke of private sector of juridisch adviseur bij een overheidsinstantie.