Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Onderzoek en analyseer menselijk gedrag en welzijn

Psychologie

Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Meld je aan

Afgestudeerd als basispsycholoog, en dan? 

De meeste bachelorstudenten kiezen ervoor om door te studeren, maar je kunt ook aan de slag bij verschillende bedrijven als basispsycholoog.

Na de bachelor heb je een brede basis van de verschillende vakgebieden van Psychologie. Je begrijpt de individuele verschillen tussen mensen en snapt beter hoe mensen en groepen elkaar beïnvloeden. Je brengt patronen in beeld die voor anderen zo vanzelfsprekend gewoon zijn geworden. Tijdens jouw studie heb je individueel en groepsgedrag bestudeerd in al haar facetten. Waarom doen mensen wat ze doen en waar komt dat gedrag vandaan? Met deze inzichten kun je anderen helpen hun blikveld te verruimen en een bijdrage leveren aan een positieve gedragsverandering. Je snapt dat je onderdeel bent van het totaal en dat jouw aanwezigheid altijd invloed heeft op wat er gebeurt, of juist niet gebeurt.

Caring Universities

Caring Universities

Studenten Psychologie helpen studenten via online interventiemethode. 

Lees verder
Twee studentes met elkaar in gesprek

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat werken

Met een bachelor Psychologie op zak heb je inzicht in effectieve gedragsverandering en wat mensen drijft. Daarnaast heb je je communicatieve en wetenschappelijke vaardigheden ontwikkeld waardoor je breed inzetbaar bent. Je kunt organisaties adviseren over hun personeelsbeleid, onderzoek doen of projecten uitvoeren die zorgen voor een verandering in organisatiecultuur. Zo kun je aan de slag bij onderzoekbureaus of personeel- en organisatieafdelingen van grote bedrijven en instellingen.

Mogelijke functies:

  • Junior onderzoeker 
  • Trainer/coach 
  • HRM-professional
  • Beleidsadviseur