Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Leer hoe macht werkt

Hoe stevig staat de Europese Unie nog in zijn schoenen met het opkomend populisme? Hoe zorg je ervoor dat landen en bedrijven klimaatverandering gaan aanpakken? En wat is het effect van alle technologische ontwikkelingen op de Nederlandse politiek? 

Tijdens de bachelor Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam ga je aan de slag met grote én kleine vraagstukken, bestudeer je politieke machtsverhoudingen en onderzoekt hun invloed op de samenleving.

Ontdek jouw studie Politicologie

Tijdens de bachelor Politicologie bestudeer je hoe samenlevingen politiek georganiseerd zijn en op welk niveau besluiten worden genomen. Je verdiept je in thema’s als de macht en onmacht van de EU en onderzoekt de invloed van nieuwe media. In de hechte en tevens internationale community binnen de opleiding, krijg je alle keuzevrijheid om te bepalen op welke schaal jij de wereld wil veranderen.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Politicologie

 • Sinan Çankaya, Cultureel Antropoloog aan de VU, legt uit waarom hij van mening is dat etnische profilering door de politie niet mag worden toegestaan.

  Bekijk de video

  Mag politie etnisch profileren?

 • Catherine de Vries, hoogleraar politiek gedrag in Europa aan de Vrije Universiteit Amsterdam, over de verschillen tussen de opinie van Europeanen met betrekking tot het klimaat.

  Open het opiniestuk

  2019 gedenkwaardig jaar als het gaat om klimaat

 • Ontdek hoe diverse studenten van de Bachelor Politicologie / Global Politics thuis studeren in deze tijd ervaren. 

  Bekijk de video

  Matching Politicologie

 • De wereld is in de ban van het coronavirus. Grenzen gaan dicht, handelsverkeer wordt stilgelegd en burgers wordt geboden zo veel mogelijk thuis te blijven. Het lijkt ieder voor zich. Wat is er nog over van globalisering? Een verenigd Europa? En gezamenlijke mondiale doelen zoals het bestrijden van de klimaatcrisis? Wij vragen het universitair hoofddocent Internationale Betrekkingen Nana de Graaff.

  Lees het volledige artikel 

  COVID-19: Wie zijn de winnaars en de verliezers in de nieuwe wereldorde?