Benoem de uitdagingen van de toekomst

Ben je ambitieus, gemotiveerd en bewogen en betrokken bij sociaal maatschappelijke uitdagingen? Sta je open voor nieuwe idee├źn en ben je internationaal geori├źnteerd? 

Dan is de studie Politics, Philosophy and Economics iets voor jou. 

Check of je aan de toelatingseisen voldoet en meld je aan

 • Toelatingseisen

  PPE is een selectieve opleiding, dat betekent dat er een andere aanmeldprocedure geldt, dan bij een reguliere Bacheloropleiding. Naast specifieke toelatingseisen, moet je bijvoorbeeld ook een online assessment doen.

  • Je beschikt over een VWO diploma. In principe zijn alle profielen toelaatbaar. Het gemiddelde van je cijfers van je meest recente diploma is gelijk of hoger dan een 7.0 volgens het Nederlandse beoordelingssysteem. De toelatingscommissie kijkt niet naar de cijfers van de rekentoets en combinatiecijfers. In het assessment zal de commissie met name kijken naar je resultaten van de vakken die aansluiten bij de PPE opleiding. 
  • Uitstekende beheersing van Engels. Je moet een taaltoets doen. 
  • Goede beheersing van Wiskunde A of B.
  • Gemotiveerd en geschikt om het intensieve studieprogramma van PPE te volgen.
  • Bereidheid om een actieve bijdrage te leveren aan het internationale karakter van de opleiding en het leven en studeren op de campus.
  • Studenten met een VWO diploma en een 8 of hoger voor Engels, kunnen zich ook aanmelden voor de opleiding. 

  Je kunt je aanmelden voordat je de online assessment hebt afgerond. Je kunt de testresultaten dan op een later tijdstip naar ons toesturen.
  Als je niet aan alle toelatingseisen voldoet kun je contact opnemen met de PPE student advisor Eva Meijerik, via info.ppe@vu.nl of 020-5982497.

  Ja, ga je ervoor?
  Mooi, meld je dan vandaag nog aan.

 • Toelatingseisen met een buitenlandse vooropleiding

  Wil je je aanmelden voor dit programma en heb je een buitenlandse vooropleiding of een internationaal diploma, zoals bijvoorbeeld het IB Diploma?  

  Dan vind je de toelatingseisen en aanmeldprocedure op onze Engelstalige pagina.

  Meer weten?

  Voor vragen over aanmelden met een buitenlandse vooropleiding kun je contact opnemen met de International Student Advisor van dit programma: 

  Rosa Vijftigschild - International Student Advisor
  PPE John Stuart Mill College
  E-mail: admissionsppe@vu.nl
  Tel: +31 20 59 85 641

 • Bindend Studie Advies (BSA)

  Om een positief studieadvies te krijgen, moet een student ten minste 54 EC hebben behaald aan het einde van het eerste jaar van inschrijving van de opleiding.

  Iedere student heeft na de registratie van de beoordeling van een tentamen inzage in de uitslag van dat onderdeel en beschikt tevens over een overzicht van de behaalde resultaten.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een mail naar contact@vu.nl

Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je een vraag over de toelatingseisen?

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m donderdag: 10.30 - 12.30 of 14.00 - 16.00, op vrijdag: 10.30 - 12.30)

Heb je vragen? Stuur een mail naar studentenbalie@vu.nl