Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Zorg voor de rechtszekerheid in onze samenleving

Notarieel Recht

Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Meld je aan

Mag je een huis kopen met crimineel geld? Wat is de beste juridisch-fiscale structuur voor een Nederlandse onderneming met meerdere vestigingen in het buitenland? Kan een kind geld erven van de stiefvader of - moeder? 

Tijdens de bachelor Notarieel Recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam leer je hoe je de dynamiek van de samenleving vertaalt naar juridische afspraken waarin ieders belangen juist behartigd zijn. 

NB. Heb je (bijna) een HBO-propedeuse en wil je instromen in deze bachelor? Dat kan onder bepaalde voorwaarden. Lees  hier meer.

Ontdek jouw studie Notarieel Recht

Ontdek jouw studie Notarieel Recht

Tijdens de bachelor Notarieel Recht leg je de basis voor jouw toekomst als notaris, advocaat, rechter of een functie in de zakelijk-juridische dienstverlening. Je maakt kennis met alle juridische en fiscale dimensies van familierelaties, ondernemen en vastgoed. Lijkt het jou interessant om cliƫnten te adviseren over hoe je daarbij conflicten kunt voorkomen, dan is Notarieel Recht echt iets voor jou!

Ontdek de studie-inhoud
Drie studenten in een Amsterdams straatje

Verander je wereld, studeer Notarieel Recht

  • Notaris een saai beroep? Echt niet! Je bent de neutrale behartiger van soms tegenstrijdige belangen in zakelijke en particuliere relaties. Je inventariseert ieders wensen en belangen en stelt de best passende juridische oplossing voor. Dat is een uitdagende en veelzijdige taak!

    Ontdek hoe het zit

    Werk in het belang van mensen, maatschappij en bedrijfsleven

  • Als je naar de actualiteit kijkt zie je in bijna elke situatie aspecten waarin Notarieel Recht een rol kan spelen. Daarom wordt er tijdens deze opleiding veel praktijk behandeld. Law in Action noemen we dat: de betekenis van Notarieel Recht voor de maatschappij. Recht leer je niet enkel uit boeken!

    Maak kennis met Law in Action

    Ervaar de interactie tussen de samenleving en het recht