Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Los actuele vragen op met innovatieve techniek

Hoe ontwerp je een robot die chemokuren kan bereiden? Hoe ontwikkel je een waterstofauto of een windturbine? Kun je olieleidingen veilig van de zeebodem verwijderen? Hoe bouw je een apparaat dat na gebruik niet schadelijk is voor het milieu? 

Tijdens de bachelor Mechanical Engineering aan de Vrije Universiteit Amsterdam zoek je inventieve technische oplossingen voor actuele vraagstukken. 


Online proefstuderen?
Bekijk twee interessante colleges:

Introduction to Roller Coaster Mechanics over G-kracht in een achtbaan
Introduction to Materials Science

Ontdek jouw studie Mechanical Engineering

Tijdens de bachelor Mechanical Engineering aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente volg je project gestuurd onderwijs rond thema's als duurzame energie, technologie in gezondheidszorg en Smart Manufacturing. Opgedane kennis pas je direct toe in de praktijk. Samen met je medestudenten zoek je naar technische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Mechanical Engineering

 • Ken je het fenomeen dat een colablikje ineens een rare knik maakt en van vorm verandert? In dit college vertelt André de Boer, werktuigbouwkundige en adviseur VU, wat deze “knik” precies is en hoe dit zelfs veroorzaakt kan worden door een vlieg.

  Volg dit college

  Fotografie: Onno Feringa

  Hoe kan een vlieg een gigantische constructie laten bezwijken?

 • Drie keer over de kop en binnen enkele seconden een snelheid van wel 200 km/uur bereiken. Dat klinkt als een toffe achtbaan toch? Jurnan Schilder, docent Mechanical Engineering Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente deelt veel ins en outs over de werking van een achtbaan.

  Volg het college

  Fotografie: Onno Feringa

  Hoe maak je de allertofste achtbaan ter wereld?

Partners