Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Ontdek het verhaal achter het verhaal

Bijna alle studenten die klaar zijn met hun studie Literature and Society stromen door naar een masteropleiding aan de VU, een andere Nederlandse universiteit of kiezen voor een master in het buitenland.

De masteropleiding English Literature in a Visual Culture is de populairste, maar je kunt ook kiezen voor een taalkundige master of de 2-jarige educatieve master zodat je voor de klas kunt staan. Je kunt ook voor een research master kiezen als je een PhD positie ambieert. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden. Als je je bachelor en masteropleiding in Literature hebt afgerond, kun je perfect schrijven en beschik je over een kritische blik en dito denkvermogen. Je kunt grote hoeveelheden complexe informatie omzetten in goed gestructureerde en heldere communicatie. Je kunt aan de slag bij hogescholen, de overheid, uitgeverijen, mediabureaus en op nog veel meer plekken.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

De meeste studenten kiezen voor doorstuderen. Afhankelijk van je ambities kun je kiezen uit deze masters:

Of een master aan een andere universiteit: 

  • Cultural Analysis
  • Film Studies
  • Gender Studies
  • Journalism
  • Literature Studies
  • Translation Studies

Je gaat werken

Er zijn veel mogelijkheden als je klaar bent met je studie. De meeste alumni kiezen voor een functie waarin ze hun kritisch beschouwende visie kunnen inzetten bij onderwerpen op sociaal maatschappelijk gebied. 

Je kunt lesgeven in het voortgezet onderwijs en als je ook een educatieve master hebt gevolgd kun je aan de slag als docent bij een hogeschool of universiteit. Ambieer je een functie in de literaire wereld? Dan kun je aan de slag bij uitgeverijen, organiseer je literaire bijeenkomsten, werk je als redacteur bij een tijdschrift of deel je als auteur jouw visie via teksten. Je kunt ook assistent-onderzoeker worden bij een ministerie of non-profit organisatie. Heb je hulp nodig bij het maken van een juiste keuze? Dan kun je een VU-carrièrecursus volgen die je helpt met je volgende stap.