Ken je klassieken, ken je cultuur

Hoe keek de Romeinse overheid naar migratie? Herken je dit in de beslissingen van vandaag de dag? Kun je de patroon-cliënt hiërarchie vergelijken met de verhoudingen binnen de maffia en bij corruptie?

In de bacheloropleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam krijg je via klassieke verhalen een intiem beeld van de belevingswereld van toen. Je leert vanuit welke context en perspectief de teksten zijn geschreven en kunt ze daardoor beter begrijpen.

Ontdek jouw studie Griekse en Latijnse taal en cultuur

De bacheloropleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur leidt je op tot een all-round classicus met een brede blik én met diepgang.

Je leert Grieks en Latijn op excellent niveau lezen en analyseert teksten die al eeuwen tot de top van de wereldliteratuur behoren. Daarnaast bestudeer je de cultuurgeschiedenis van de Klassieke Oudheid en de invloed hiervan op het heden.

Ontdek de studie-inhoud
Een aantal Romeinse hoofden van standbeelden