Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Verbeter de gezondheid van onze samenleving

Moeten we de HPV-vaccinatie verplicht stellen? Hoe slagen we erin het obesitas-probleem op te lossen? Zijn er over 20 jaar nog grote ziekenhuizen zoals we die nu kennen? 

Als gezondheidswetenschapper aan de Vrije Universiteit Amsterdam ga je aan de slag met actuele volksgezondheidsvraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en ontwikkel je creatieve oplossingen die de gezondheid van de (internationale) samenleving verbeteren.

Ontdek jouw studie Gezondheidswetenschappen

Ontdek jouw studie Gezondheidswetenschappen

Tijdens de bacheloropleiding Gezondheidswetenschappen staat de gezondheid van de samenleving centraal en leer je wat de belangrijkste uitdagingen zijn in de gezondheidszorg, wie er bij betrokken zijn en hoe je aan betrouwbare kennis komt om tot oplossingen te komen.

Ontdek de studie-inhoud
Drie studenten zijn buiten in overleg met op de achtergrond een windmolen

Verander je wereld, studeer Gezondheidswetenschappen

 • Uit eerder onderzoek is gebleken dat de voedingsinname van voedselbankklanten niet voldoet aan de Nederlandse Richtlijnen voor gezonde voeding. Voedingswetenschapper Judith Neter onderzocht verschillende manieren om de inhoud van de pakketten te verbeteren.

  Lees het nieuwsbericht

  Meer groente en fruit nodig bij de voedselbank

 • Hoe kun je mensen gezondere keuzes laten maken in de bedrijfskantine zonder de ongezonde producten uit het assortiment te halen? Liesbeth Velema maakte gebruik van methoden uit de marketing en liet zien dat we vaak onbewuste keuzes maken.

  Lees het nieuwsbericht

  De meeste voedselkeuzes maak je onbewust

 • Andrea Maier strijdt als medisch onderzoeker tegen veroudering, maar motiveert mensen ook om vooral zelf hun eigen veroudering tegen te houden. Vroeg beginnen is het beste, maar het is nooit te laat.

  Lees het nieuwsbericht

  Jong blijven is vooral slank blijven

 • Ruim de helft van de ondervraagde Nederlanders vindt extra belasting op suikerhoudende dranken een goed idee wanneer deze opbrengsten worden ingezet voor de publieke gezondheid. Het opinieonderzoek is uitgevoerd binnen de afdeling Gezondheidswetenschappen  van de VU en online gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Public Health Nutrition.

  Lees het hele nieuwsbericht

  Meerderheid Nederlanders is voorstander van suikertaks