Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Duik in bekende en onbekende werelden

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Help de wereld in al haar complexiteit begrijpen 

Afgestudeerd als antropoloog, en dan? Na de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook aan de slag in de meest uitlopende functies.

Tijdens jouw studie heb je geleerd de complexe wereld van vandaag te doorgronden. Je weet de verschillen en overeenkomsten tussen mensen in kaart te brengen, te onderzoeken en te begrijpen. Met jouw sterke analytische vermogen en moreel kompas ben je dan ook een aantrekkelijke kracht in zowel de publieke als private sector. 

Je hebt geleerd om kleine details in het grote geheel te plaatsen en hoe je vervolgens deze bevindingen onder de aandacht kunt brengen. Het beschrijven en beargumenteren van je conclusies gaat je dan ook goed af. Een beroep als journalist of beleidsmedewerker sluit dan ook goed aan op de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie.  

Marrije Prins, antropoloog en onderzoeker aan de VU

“Antropologie is je wereldbeeld verbreden”

Na de nodige jaren in het veld werkzaam te zijn geweest, besloot Marrije terug te keren naar de universiteit. Als antropologie-student deed zij onderzoek naar de uitzettingsprocedure van uitgeprocedeerde asielzoekers. Voor de afdeling antropologie ontwikkelde ze nieuwe onderwijsstrategieën, die onder andere gericht zijn op duurzaamheidskwesties zoals de energietransitie. 

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Wil je je helemaal toeleggen op Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie? Dan is het een logische volgende stap om na je opleiding de gelijknamige master te volgen. Je kunt na je studie ook makkelijk doorstromen naar een andere master in de sociale wetenschappen. Tijdens je bachelor kun je namelijk al een minor in een andere sociale wetenschap volgen die je toegang geeft tot de master:

Je gaat werken

Met een bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie op zak ben je multi-inzetbaar. De kwaliteiten die je tijdens je opleiding hebt ontwikkeld, zijn voor een groot aantal functies relevant. Je kunt onder andere aan de slag als onderzoeker bij een maatschappelijke organisatie, (cultuur)specialist in de publieke of private sector, journalist of beleidsadviseur bij lokale, provinciale of nationale instellingen.

Mogelijke functies:

  • journalist
  • projectmedewerker
  • beleidsmedewerker
  • ontwikkelingswerker
  • politicus