Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Duik in bekende en onbekende werelden

Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Waarom voelen Nederlandse kiezers zich aangesproken door populistische partijen? Hoe beïnvloedt klimaatverandering het leven van mensen in Bangladesh? Wat is de achtergrond van debatten over omstreden standbeelden en straatnamen? 

Tijdens de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie leer je de wereld te begrijpen door te kijken met de ogen van een ander.

Wil je deze opleiding liever in het Engels volgen? Kies dan voor Cultural Anthropology and Development Sociology.

Ontdek jouw studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie

Tijdens de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam bestudeer je universele thema’s als migratie, globalisering, ongelijkheid en religie. 

Samen met studiegenoten van heinde en verre ga je aan de slag met lokale en wereldwijde antropologische vraagstukken, en draag je bij aan de oplossing van hedendaagse problemen.

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Antropologie

 • Alumna antropologie en TV-journaliste Nadia Moussaid voert de ‘Kleurrijke Top 100’  in de categorie media aan. Ze strijdt voor feminisme, diversiteit en gelijkwaardigheid.

  Lees het nieuwsbericht

  Voormalig VU-student op 1 in ‘Kleurrijke Top 100’

 • Mag de politie iemand aanhouden op basis van hoe hij of zij eruitziet? Gewoon, om zeker te zijn dat er niets verdachts aan de hand is? Gedragswetenschapper Sinan Çankaya geeft in zijn college aan de Universiteit van Nederland antwoord op die vraag.

  Bekijk het college

  Is het terecht als de politie etnisch profileert?

 • Een woning als beloning voor het samenbrengen van verschillende groepen mensen. Melvin Kuijpers (22) studeert Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie en is al twee jaar betrokken bij het project Vooruit. Melvin organiseert kooklessen, leesondersteuning op basisscholen en activiteiten voor ouderen in de wijk en krijgt in ruil daarvoor woonruimte.

  Lees het verhaal

  Een woning als beloning

 • Commercieel én sociaal bezig zijn, dat is haar missie. Lonneke Craemers (38) studeerde sociaal-culturele wetenschappen en werkt het liefst als kickstarter. Bij startups, maar ook bestaande bedrijven. Ze nam net afscheid bij Dopper, en start nu bij onder andere het circulaire Mudjeans. ‘Als het eenmaal staat, help ik liever weer iets nieuws opzetten.’

  Lees het hele verhaal

  ‘Ik heb op mijn computer een sticker met: ‘Make no small plans’