Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Kruip in het hoofd van een crimineel

Criminologie

Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Meld je aan

Wat beweegt een cybermisdadiger? Hoe moeten we omgaan met daders met een psychische stoornis? Wat kunnen we doen tegen de drugscriminaliteit? Is jouw wens op academisch en beroepsmatig niveau gedrag te ontrafelen dat mensen verborgen proberen te houden? En wil je dat doen in een realistische setting? 

Tijdens de bachelor Criminologie aan de VU leer je denken als een crimineel en bedenk je oplossingen voor criminologische vraagstukken.

Ontdek jouw studie Criminologie

Ontdek jouw studie Criminologie

Criminaliteit is 'all over the news', we lezen er boeken over en kijken ernaar in tv-series. In een samenleving die steeds veiliger lijkt te worden, groeit de belangstelling voor criminaliteit meer dan ooit. Lijkt het jou interessant om hierin verder te gaan dan de gemiddelde Netflix abonnee? Dan is de bachelor Criminologie wat voor jou!  

Ontdek de studie-inhoud
Drie studenten in een Amsterdams straatje

Verander je wereld, studeer Criminologie

 • Vanaf de jaren 90 is het aantal misdrijven erg gedaald. Hoe heeft deze ommekeer kunnen plaatsvinden? Of is er een verschuiving van zichtbare criminaliteit op straat naar onzichtbare criminaliteit in cyberspace en in de onderwereld? Professor Jan van Dijk vertelt aan wie deze daling te danken is.
  Bekijk de video

  Waarom lijkt criminaliteit de laatste tijd enorm te dalen?

 • Organisator en docent Criminologie Elanie Rodermond toont met haar onderzoek aan waarom mensen -en dan met name vrouwen- stoppen met criminaliteit en uiteindelijk tóch kiezen voor het juiste pad.
  Lees het artikel

  "Eens een dief, is echt niet altijd een dief"

 • We houden van zielige slachtoffers. Minder prettig vinden we het als een slachtoffer zich wél sterk en onafhankelijk opstelt. Professor Van Dijk vertelt in deze video waarom die voorkeur bestaat.
  Bekijk de video

  Waarom houden Nederlanders meer van daders dan van slachtoffers?

 • VU Studenten Criminologie doen mee aan Inside-Out Prison Project en volgen tien weken lang college met gevangenen. Organisator en docent Criminologie Elanie Rodermond vind het goed dat de advocaten en de reclasseringswerkers van morgen in hun opleiding met een gedetineerde te maken krijgen.
  Lees het artikel

  Studenten en gevangenen studeren samen Criminologie in de bak