Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Sta vooraan in de communicatierevolutie

Bachelor
Nederlands / Engels NL / EN
3 jaar
Voltijd

Heeft social media invloed op wat jij stemt? Toont jouw Instagram-account hoe jij écht bent? Is Twitter net zo betrouwbaar als de krant? 

Tijdens de bachelor Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit Amsterdam leer je de wereld achter de vele verschillende vormen van communicatie te begrijpen.

Wil je deze opleiding liever in het Engels volgen? Kies dan voor Communication Science.

Ontdek jouw studie Communicatiewetenschap

Tijdens de bachelor Communicatiewetenschap aan de VU bestudeer je de communicatie rond thema's als vaccinatie, privacy, klimaatverandering en de invloed van social media op iemands zelfbeeld.

Samen met studiegenoten ga je aan de slag met (inter)nationale vraagstukken rondom communicatie, en draag je actief bij aan goede communicatie vanuit organisaties en bedrijven. 

Ontdek de studie-inhoud

Verander je wereld, studeer Communicatiewetenschap

 • Zijn journalisten passé?

  Het nieuws is op te zoeken op internet en via Twitter vaak ook nog direct vanuit de bron. Hebben we nog wel journalisten nodig? Volgens drs. Margo Smit absoluut.

  Bekijk de video

  Zijn journalisten passé?

 • Kilfie: de selfie die je het leven kost

  Wat bezielt selfiemakers nu echt? Wat is de impact op ons lichaamsbeeld sinds onze smartphones en de vele applicaties om jezelf te bewerken? Daarover boog Jolanda Veldhuis zich de afgelopen tijd.

  Lees het artikel

  Kilfie: de selfie die je het leven kost