Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

English Language and Communication Studies

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Doorgrond het Engels

Moet het hoger onderwijs overschakelen op het Engels? Zijn reclames waarin Engels wordt gebruikt effectiever dan reclames in het Nederlands? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het toenemend gebruik van het Engels niet leidt tot ongelijkheid en het verlies van andere talen?

Het Engels is de belangrijkste taal voor internationale communicatie geworden. Wereldwijd gebruiken mensen het Engels in hun dagelijks en professionele leven. In dit traject van de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen, bestudeer je gesproken en geschreven communicatie in het Engels. Het gaat om communicatie van mensen die het Engels op verschillende niveaus beheersen.

Daarnaast bestudeer je variëteiten van het Engels wereldwijd, en onderzoek je hoe taal verandert. Bijvoorbeeld in het vak Global English, waarin je ook leert over de rol van het Engels in de maatschappij en in verschillende sociale situaties. Je ontwikkelt natuurlijk ook je eigen vaardigheden in het gesproken en geschreven Engels.

Aan de VU krijg je de tijd en ruimte om je eigen pad te bewandelen en te kiezen wat jij interessant vindt. Zo kun je je in je minorruimte (jaar 3) een semester aan een Engelstalige universiteit studeren of je kennis van het Engels in de praktijk toepassen in een stage.

De VU is een internationale universiteit in de omgeving van internationale bedrijven op de Amsterdam Zuidas en Schiphol. Het is de ideale omgeving om een opleiding te volgen waarin Engels een centrale rol speelt in de samenleving.

Studie in cijfers

Het eerste jaar

In het eerste jaar maak je kennis met hoe communicatie in het Engels verloopt in verschillende contexten, waaronder bijvoorbeeld gesprekken, sociale media en websites. Ook leer je hoe we het Engels creatief gebruiken om bepaalde boodschappen over te brengen.

Het tweede jaar

Tijdens het tweede jaar bestudeer je geschreven en gesproken Engels op verschillende gebieden. Van ‘face-to-face’- tot gemedieerde contexten (inclusief sociale media en websites) bijvoorbeeld in het vak Analyzing Text and Talk. Maar ook in termen van multimodale interactie (spraak en gebaar, tekst en beeld) in een vak als Spoken Language and Gesture. Verder bestudeer je teksten in vertalingen en interculturele communicatie, in vakken als Text Production and Translation. 

Vakken

Het complete vakkenoverzicht van dit jaar vind je in de Studiegids

Het derde jaar

In het derde jaar bepaal je zelf hoe jouw studie eruitziet. In je minorruimte kun je een semester aan een Engelstalige universiteit studeren of je kennis van het Engels in de praktijk toepassen in een stage. In je scriptie krijg je de gelegenheid om eigen ‘hands-on’ onderzoek te doen naar een aspect van de Engelse taal.  

Vakken

Het complete vakkenoverzicht van dit jaar vind je in de Studiegids

Verander je toekomst met de studie English Language and Communication Studies

Verander je toekomst met de studie English Language and Communication Studies

Na de bacheloropleiding kun je je specialiseren door een masteropleiding te volgen. Als afgestudeerd communicatieprofessional kun je aan de slag als vertaler, docent of web editor bij de overheid, een onderwijssinstelling of vertaalbureau.

Ontdek je toekomstperspectief
Student op plein met op de achtergrond andere mensen