Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Onderzoek alle facetten van het menselijk lichaam

Hoe gebruikt je lichaam je voedsel voor energie? Wat gebeurt er precies in het immuunsysteem bij ziekte? Hoe onderzoek je nieuwe behandelmethodes voor een ziekte als kanker? 

Tijdens de bacheloropleiding Biomedical Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam bestudeer je heel gedetailleerd de processen die zich in het menselijk lichaam afspelen - zowel in ziekte als gezondheid.

Ontdek jouw studie Biomedical Sciences

Ontdek jouw studie Biomedical Sciences

Tijdens de bacheloropleiding Biomedical Sciences verdiep je je in moleculen, cellen en organen en leert hoe alles met elkaar samenhangt. Als je ziekten wilt kunnen doorgronden en een bijdrage wilt leveren aan oplossingen via het doen van onderzoek, kijk dan eens of deze studie bij je past. Als biomedicus werk je meestal niet rechtstreeks met patiënten, maar maak je achter de schermen het verschil.

Ontdek de studie inhoud
Elvin Lodder

Verander je wereld, studeer Biomedical sciences

 • Voor kinderen en ouderen met kanker bestaan allerlei zorgtrajecten en vangnetten. Voor jongeren en jongvolwassen met kanker is op het gebied van contact met leeftijdgenoten en aandacht voor zowel de fysieke als de psychische kant van de ziekte, veel minder geregeld. “Deze groep zit in een levensfase waarin ze veel nadenken over hun toekomst, maar hoe doe je dat als je zicht op die toekomst helemaal niet zo vanzelfsprekend is?” Eveliene Manten-Horst is iniatiefneemster van het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform dat jongeren en zorgprofessionals met elkaar in contact brengt. 

  Lees het nieuwsbericht

  Aandacht voor behoeften van jongeren en jongvolwassenen met kanker

 • Yvette van Kooyk, hoogleraar moleculaire celbiologie en immunologie ontdekte in haar onderzoek dat bepaalde suikermoleculen de communicatie tussen cellen van het immuunsysteem aan- of juist uit zet. Voor dit onderzoek ontving ze de Spinozapremie in 2019. 

  Lees de Spinozaspecial  | Bekijk het filmpje

  Baanbrekend onderzoek naar de rol van suikermoleculen in het immuunsysteem

 • Rieneke van de Ven, onderzoeker VUmc Cancer Center Amsterdam

  Rieneke van de Ven doet onderzoek naar een nieuwe vorm van immunotherapie waarbij de kracht van je eigen lichaam ingezet wordt om te genezen van borstkanker. Het afweersysteem wordt getraind om tumorcellen te herkennen. 

  Lees het nieuwsbericht en beluister de uitzending 100 uur voor KWF

  Immunotherapie bestrijdt kanker via eigen afweersysteem