Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Maak van het verleden je toekomst

Archeologie

Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Meld je aan

Waarom dragen grafheuvels zulke bijzondere namen? Hoe kan het dat er geen oerbos meer bestaat in Nederland? Waarom is de vondst van een kruikje met munten en peperkorrels zo revolutionair?

Duik met de bacheloropleiding Archeologie in de betekenis van archeologisch materiaal en de impact daarvan op het heden. Je gaat onderzoek doen naar overblijfselen van allerlei culturen, in de collegebanken én in het veld.

Wil je deze opleiding liever in het Engels volgen? Kies dan voor Archaeology.

Ontdek jouw studie Archeologie

Ontdek jouw studie Archeologie

Tijdens de opleiding Archeologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam maak je door middel van studie en veldonderzoek grondige analyses over de herkomst van archeologische vondsten. 

Met behulp van geavanceerde technieken stel je in korte tijd vast uit welke periode een object afkomstig is en leer je meer over de leefomgeving van verschillende groepen. Archeologie legt alles bloot.

Ontdek de studie-inhoud
Studenten bestuderen potscherven

Verander je wereld, studeer Archeologie

  • De vondsten van hobbyarcheologen liggen niet langer te verstoffen op zolder. Dankzij de oprichting van PAN (Portable Antiquities of the Netherlands) is er nu een online databank van vondsten van amateurarcheologen. Deze databank is niet alleen interessant voor amateurarcheologen, maar ook zeer nuttig voor de wetenschap.

    Lees het interview

    Het online museum van de hobbyarcheoloog

  • Archeologie beperkt zich niet alleen tot veldonderzoek. Zelfs onze mond bevat een schat aan informatie voor de wetenschap! Tandsteen van mensen die jaren geleden leefden, kan veel onthullen. Wat tandsteen ons precies kan zeggen, legt Kirsten Ziesemer uit in haar college aan de Universiteit van Nederland.

    Bekijk het college

    Waarom is tandsteen een goudmijn voor archeologen?