Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Doorgrond jij onze planeet?

Je hebt de bachelor Aardwetenschappen afgerond. Wat nu? 

Klimaatverandering, toenemende schaarste in (drink)water en grondstoffen, een stijgende zeespiegel: er is genoeg op te lossen de komende decennia.

Vrijwel iedere student volgt aansluitend een master om zich verder te specialiseren en daadwerkelijk in het vakgebied aan de slag te gaan.

In de master Earth Sciences, specialisatie Earth and Climate, leer je meer over het ontstaan en de ontwikkeling van het landschap en het klimaat, in verleden, heden en toekomst. In de master Geologie en Geochemie leer je over processen die zich aan en onder het aardoppervlak afspelen. Na het volgen van een master heb je grote kans dat je snel een goede baan vindt. Je kunt aan de slag in veel verschillende functies, zoals bodemadviseur, klimaatanalist, of wetenschapper.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Vrijwel alle studenten volgen na de bachelor Aardwetenschappen een master. De VU Amsterdam biedt twee masteropleidingen die naadloos aansluiten op je bachelor Aardwetenschappen, namelijk Earth Sciences en Hydrology.

Je gaat werken

Na de bacheloropleiding Aardwetenschappen gaan niet veel studenten meteen werken. Als je besluit om toch te gaan werken, zijn er soms banen als beleidsmedewerker of junior adviseur, maar ga je waarschijnlijk niet binnen het vakgebied aan de slag.

Volg je na je bachelor een master, dan heb je keuze uit veel verschillende soorten banen. Bijvoorbeeld als promovendus of als grondwater modelleur, als GIS (Geografische Informatie Systemen - zoals satellieten) onderzoeker of als aardrijkskundeleraar.

Voorbeelden van functies:

  • bodemadviseur Klimaatanalist met behulp van remote sensing
  • wateradviseur
  • beleidsmedewerker bodem of water bij een grote gemeente
  • ondergrond deskundige bij een geothermisch ingenieursbureau
  • petroleumingenieur
  • projectmanager bij een waterschap
  • mijnbouwgeoloog