Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Denk mee met de Aarde voor duurzame oplossingen

Aarde, Economie en Duurzaamheid

Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.
Meld je aan

Hoe moeten we anticiperen op de stijgende zeespiegel of toenemende droogte en bosbranden? Waarom verloopt de energietransitie zo traag? Welke impact heeft verstedelijking en leegloop van het platteland?  

Tijdens de bachelor Aarde, Economie en Duurzaamheid bedenk je duurzame oplossingen voor ontwikkelingen als klimaatverandering, natuurrampen en veranderingen in  behoefte aan energie, delfstoffen en zoet water.

Ontdek jouw studie Aarde, Economie en Duurzaamheid

Ontdek jouw studie Aarde, Economie en Duurzaamheid

Hoe zorg je ervoor dat er voldoende zoet water en energie beschikbaar blijft? Hoe minimaliseer je het aantal slachtoffers en de economische gevolgen van natuurrampen? Tijdens de bacheloropleiding Aarde, Economie en Duurzaamheid aan de VU bestudeer je - ingrijpende of sluimerende - veranderingen op aarde die de mens als aardbewoner raken, en ontwikkel je duurzame oplossingen. 

Ontdek de studie-inhoud
Elvin Lodder

Verander je wereld, studeer Aarde, Economie en Duurzaamheid

 • Het coronavirus zorgt er onder andere voor dat we minder reizen en dat er ook minder luchtvervuiling is. Wat is het effect van het virus op het klimaat? Profiteert onze aarde van de verminderende CO2-uitstoot? Guido van der Werf legt uit dat dat niet het geval hoeft te zijn.

  Lees het nieuwsbericht

  Schonere lucht dankzij coronavirus?

 • Mensen die als eerste in aanraking komen met de gevolgen van een overstroming of een andere natuurramp beschikken vaak over de meest actuele informatie. Twitter kan gebruikt worden als een nieuwe aanvullende bron voor het opsporen en volgen van gebeurtenissen. De afdeling ‘Water and Climate Risk’ binnen het Instituut voor Milieuvraagstukken van de VU, ontwikkelde een algoritme voor het real-time opsporen en volgen van overstromingen op basis van tweets.

  Lees het nieuwsbericht

  Twitterdata helpt bij overstromingen

 • In recente studies onderzochten VU-wetenschappers, waaronder afgestudeerden Aarde, Economie en Duurzaamheid, welke gevolgen stormen voor kustregio’s zoals de Amerikaanse zuidkust hebben en wat de economische waarde is van Nederlandse oplossingen om schade in de toekomst te beperken.

  Lees het nieuwsbericht

  Gevolgen orkaan Harvey voor Houston vragen om Nederlandse aanpak