VU School of Governance Conversations: Inzichten voor Nederland

20 april 2021
Vooralsnog zijn onze cursussen in het Nederlands en gericht op de publieke sector in Nederland. Dit voorjaar 2021 starten we met het organiseren van een maandelijks webinar waarin verschillende cursusleiders om de beurt in gesprek gaan met een prominente collega.

Het doel van deze gesprekken is om een extern, vaak internationaal, perspectief in te brengen op specifieke maatschappelijke uitdagingen zoals die zich in Nederland voordoen en zoals die in de betreffende cursus aan de orde komen. Hoe kijken deze experts naar de specifieke uitdagingen zoals die zich in Nederland voordoen? En welke lessen kunnen Nederlandse beleidsmakers trekken uit ervaringen elders?

De online gesprekken zijn gepland op de derde donderdag van elke maand om 16 uur en duren ongeveer 45 minuten. De gesprekken worden opgenomen. Het gesprek wordt voorbereid en begeleid door de betrokken cursusleider. Ze worden gehost door prof. dr. Ben Crum, directeur van de VU School of Governance.

Voorlopig programma
- 20 Mei: Duco Bannink in gesprek met Peter Hupe (KU Leuven, oud Erasmus Universiteit Rotterdam) over Samenwerking en regie in de beleidsuitvoering: street-level bureaucracy anno 2021
De rest van het programma volgt later.

Wil jij aanwezig zijn? Meld je dan hier aan.