Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Selecteren met een algoritme: eerlijk of niet?

6 april 2021
VU-promovenda Elmira van den Broek onderzocht voor haar promotie de eerlijkheid van het selecteren met algoritmes binnen een grote multinational.

Hoe verloopt de implementatie van een AI-gedreven selectietool in het werving- en selectiedomein in praktijk? Van den Broek heeft bij een grote multinational bekeken hoe de nieuwe technologie eerlijkheid in het selectieproces van ruim 10.000 kandidaten zou beïnvloeden. 

Algoritmes hebben geen onbewuste voorkeuren voor bepaalde mensen en kunnen veel meer informatie in hun beslissing verwerken dan mensen dat kunnen. Betekent dit dat het selectieproces per definitie eerlijker wordt? Van den Broek: “Dat is inderdaad de grote belofte van AI in selectie. Maar wat we in ons onderzoek zagen is dat eerlijkheid geen vaststaand gegeven is en door mensen wordt geformuleerd. Wat onder eerlijk wordt verstaan veranderde bij dit bedrijf naarmate HR, managers en ontwikkelaars met AI in de praktijk aan de slag gingen. Na een jaar werd duidelijk dat veel kandidaten die door AI als succesvol werden gezien, consequent werden afgewezen door menselijke beoordelaars binnen deze multinational. Dat kwam tot boeiende confrontaties tussen AI-ontwikkelaars en managers, want welke beoordeling is nu beter? Die van het algoritme of van de mens? AI-ontwikkelaars gaan er met enige arrogantie vanuit dat ze tools hebben die superieur zijn aan menselijke intuïtie en beroepen zich op de analytics als belangrijkste argument voor een beslissing. En toch blijkt de domeinexpertise van HR professionals zeer belangrijk om het écht de organisatie in te krijgen. Men heeft het vaak over het aan de voorkant inbouwen van eerlijkheid in AI – ethics by design genaamd – maar dat blijkt moeilijk in praktijk.”

Elmira van den Broek is als promovenda verbonden aan het KIN Center for Digital Innovation, dat executive onderwijs aanbiedt en onderzoek doet op het vlak van digitale innovatie bij bedrijven en organisaties. Elmira hoopt in de zomer van 2022 haar proefschrift te verdedigen. Lees het hele interview met Elmira van den Broek

 Meer informatie over de deeltijd Executive opleiding Digital Information & Transformation.