Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Twaalf Veni’s voor VU en Amsterdam UMC, locatie VUmc

12 november 2020
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 162 veelbelovende jonge wetenschappers – waarvan twaalf van de Vrije Universiteit Amsterdam en Amsterdam UMC, locatie VUmc - een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro toegekend. Met deze financiering kunnen de laureaten gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen.

De Veni wordt jaarlijks door NWO toegekend. Met de financiering kunnen de laureaten gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksidee├źn verder ontwikkelen. Dit jaar dienden 1127 onderzoekers een ontvankelijk onderzoeksvoorstel in. Daarvan zijn er nu 162 gehonoreerd. De aanvragen werden door middel van peer review beoordeeld door externe deskundigen uit de betreffende vakgebieden. Met deze Veni-ronde is een totaalbedrag van 41,5 miljoen euro gemoeid.

NWO-Talentprogramma  
Veni maakt, samen met Vidi en Vici, onderdeel uit van het NWO-Talentprogramma (voorheen: de Vernieuwingsimpuls). Veni is gericht op excellente onderzoekers die onlangs gepromoveerd zijn. Binnen het Talentprogramma zijn onderzoekers vrij om hun eigen onderwerp voor financiering in te dienen. Op deze manier stimuleert NWO vernieuwend onderzoek. NWO selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.

Lees hier meer over de trotse winnaars en hun onderzoeken