Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.

Vragen over mijn diploma

We krijgen geregeld vragen van aankomend studenten over het diploma van hun vooropleiding.

We hebben ze voor je op een rij gezet.

Wat is een gewaarmerkte kopie van een diploma?

Het waarmerk is een (getekende) verklaring op een kopie van het diploma, dat de kopie exact overeenkomt met het originele diploma. Een bevoegde instantie zet dan een stempel, een handtekening en een datum op de kopie waaruit dit blijkt. Je dient het originele diploma te laten zien als je een kopie ervan wil laten waarmerken. Het waarmerken kan gebeuren door:

  • de school/instelling waar je het diploma hebt behaald
  • de Studentenbalie van de VU, als je bij de VU gaat studeren

Wat is de examendatum van mijn vooropleiding?

De examendatum is de datum die op je diploma staat; een ander woord hiervoor is afstudeerdatum. Je examendatum is dus niet hetzelfde als de datum waarop je je diploma uitgereikt krijgt. De diploma-uitreiking vindt namelijk vaak pas later plaats.

Ik krijg het diploma van mijn vooropleiding pas na 1 september uitgereikt door mijn vorige instelling, maar ik moet voor die datum een gewaarmerkte kopie daarvan inleveren bij de Studie- en Studentadministratie van de VU om mijn aanmelding te kunnen afronden. Wat moet ik doen?

Als je je diploma pas na 1 september krijgt, maar je examendatum (de afstudeerdatum die op je diploma staat) is op of voor 31 augustus, dan kun je bij de onderwijsinstelling van je vooropleiding een afstudeerverklaring aanvragen en deze inleveren. De afstudeerverklaring dient een originele verklaring (op briefhoofdpapier) te zijn, ondertekend door degene die hiertoe bevoegd is (genoemd met naam en functie) en dient te vermelden: datum van afgifte, de behaalde graad, de officiĆ«le datum van afstuderen (examendatum) en de datum waarop je jouw diploma zult ontvangen.

Misschien ben je hier ook naar op zoek?

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m vrijdag: 10.30 - 12.30 of 14.00 - 16.00)

Stuur een mail naar studentenbalie@vu.nl