Begin je studie goed met de VU Introductiedagen

Dat is ideale manier om kennis te maken met de universiteit, je studiegenoten, je studiestad en alles wat met studeren te maken heeft.

Best spannend, zo’n eerste kennismaking, maar je bent niet alleen. Samen met zo’n 4000 andere eerstejaars ga je dit avontuur aan. Je wordt ingedeeld in een groepje met vijftien studiegenoten en twee ervaren mentoren: ouderejaarsstudenten die de weg op de VU en in Amsterdam al goed kennen. Je kunt kiezen tussen alles er op en er aan of de beknopte versie.

In vijf dagen thuisraken op de campus en in de stad

Ga mee op tour over de VU-campus en probeer een paar sporten uit op Campus Uilenstede. Maak kennis met alle studentenverenigingen op het gebied van sport, cultuur, religie en gezelligheid die de VU en Amsterdam te bieden hebben. En leer de stad beter kennen: je kunt verschillende musea bezoeken, maar ook een concert bijwonen in het Concertgebouw of een rondvaart maken over de grachten. Tijdens de Comedy Night bezoek je een van de theaters in de stad en je sluit de week feestelijk af met een grandioos eindfeest in de Melkweg en Paradiso!

De korte versie: in twee dagen voorbereiden op je studie

Je kunt ook alleen de maandag en dinsdag meedoen: je krijgt een tour over de VU-campus, maakt nader kennis met je opleiding en er is een keuzeprogramma waar je twee workshops kunt kiezen, bijvoorbeeld Slim studeren of Klaar voor de taaltoets.

Meedoen in 2020?

In 2020 zijn de VU Introductiedagen op 19, 20, 21, 24 en 25 augustus. We streven ernaar het programma te publiceren en de registratie te openen in juni 2020. Houd ook onze VU Introduction Days App in de gaten, beschikbaar via de App store en Google Play Store.