Aanmelden bacheloropleiding?

Je kunt je op verschillende manieren aanmelden voor een bacheloropleiding. De wijze hangt af van het type opleiding dat je wilt gaan volgen. 

De meeste bacheloropleidingen hanteren VU Matching. Een aantal bacheloropleidingen hanteert geen VU Matching, maar een selectie. 

Let op: meld je je aan voor een Engelstalig programma met een buitenlands of internationaal diploma (bijvoorbeeld een IB diploma)? Dan volg je de procedure zoals beschreven onder "Applying for an English-taught programme with a non-Dutch diploma

Bacheloropleiding met VU Matching

De meeste bacheloropleidingen hanteren VU Matching. Meld je aan voor een bacheloropleiding met VU Matching vóór 1 mei 2020. Onderdeel van je aanmelding is checken of de opleiding echt bij je past. Dit doe je met VU Matching. Je kan je ook na 1 mei nog aanmelden, alleen verandert dan wel het karakter van VU Matching. De opleiding bepaalt dan of je mag starten. Om je aan te melden volg je het stappenplan voor bacheloropleidingen met VU Matching.


Bacheloropleiding met numerus fixus

Enkele bacheloropleidingen aan de VU hanteren geen matching, maar een numerus fixus. Dit geldt voor opleidingen met een beperkt aantal plaatsen. Studenten worden geselecteerd op basis van vastgestelde selectiecriteria. Je vindt via de linkjes hieronder alle informatie over de regeling per opleiding en de bijbehorende deadlines. Bekijk ook het stappenplan voor bacheloropleidingen met selectie. Voor het collegejaar 2020-2021 hebben de volgende opleidingen een numerus fixus:


PPE, Law in Society, Liberal Arts and Sciences (AUC)

De opleidingen Philosophy, Politics and Economics (PPE), Law in Society en Liberal Arts and Sciences (AUC) hanteren een aparte selectieprocedure. Lees meer over aanmelden op de opleidingspagina's:


Mechanical Engineering

Voor de bachelor Mechanical engineering, een programma van de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit Twente, kun je je inschrijven via de website van Universiteit Twente.

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m donderdag: 10.30 - 12.30 of 14.00 - 16.00, op vrijdag: 10.30 - 12.30)

Heb je vragen? Stuur een mail naar studentenbalie@vu.nl