Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Onderwijs online en opnemen

Laatst gewijzigd op 8 juni 2021
Momenteel wordt het meeste onderwijs op de VU online gegeven. Je kunt er ook voor kiezen om het onderwijs op te nemen in de vorm van korte kennisclips.

Op deze pagina verwijzen we je door naar informatiepagina's over online onderwijs en faciliteiten, zoals didactische en technische tips voor het verzorgen van online onderwijs, het organiseren van tentamens op afstand en het opnemen van korte kennisclips in daarvoor speciaal ingerichte onderwijsruimtes. 

Onderwijs online en opnemen

 • Didactische en technische tips

  Didactische en technische tips voor het verzorgen van online onderwijs staan op de Canvas-pagina’s Online Education. Daar vind je bijvoorbeeld informatie over hoe je cohesie creëert onder studenten, welke tools je kunt inzetten en meer. 

  Meer informatie over de onderwijsstudio's vind je op deze Canvas-pagina.

 • Tentamens op afstand organiseren

  Wil je meer informatie over het organiseren van tentamens op afstand? Kijk dan op de Canvaspagina Toetsen in tijden van Corona.

  Meer informatie over de onderwijsstudio's vind je op deze Canvas-pagina.

  Heb je andere vragen? Kijk op Canvas of op onder Doceren en Corona, bij de Q&A.

 • Onderwijs opnemen op de VU campus

  Op de VU zijn onderwijsruimtes speciaal ingericht om opname van bijzondere onderwijsvormen te faciliteren. Meer informatie over de onderwijsstudio's vind je op deze Canvas-pagina. Wil je gebruik maken van een onderwijsstudio, dan moet je reserveren.

  Voor meer informatie over onder meer videogebruik in het onderwijs, kun je contact opnemen met het Audiovisueel Centrum.